Útdíjköteles gépjármű: a 3,5 tonnánál nagyobb megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsi, vontató - ideértve a nyerges vontatót is -, valamint az ilyen gépjárműből és az általa vontatott pótkocsiból, félpótkocsiból álló járműszerelvény.

 

A 243/2013. (VI. 30.) Kormányrendelet szabályozza a mezőgazdasági termelők e-útdíj fizetése alóli mentességét. Azok a termelők mentesülhetnek az útdíj megfizetése alól, akiknek az éves árbevételük legalább 50%-a mezőgazdasági főtevékenységből származik.

A kérelmező július 1. és november 30. között, a székhely vagy lakóhely szerinti települési önkormányzat jegyzőjétől (Bagon a jegyző által megbízott műszaki előadótól) kérheti a kormányrendelet mellékletében meghatározott termények közül, a kérelemben meghatározott termény szállítására vonatkozó, a jegyző illetékességi területén található (azaz bagi), vagy azon kívül eső, a kérelmező székhelye, vagy lakóhelye és a használatban álló termőföld, tanya, vagy telephely közötti útdíjköteles elemi útszakaszra vonatkozó (Bagon: az M3-as autópálya és a 3-as sz. fkl. út közigazgatási határokon belüli szakaszai), a termény betakarításának időtartamáig, de legfeljebb 30 napig érvényes, díjmentes hatósági bizonyítvány kiadását.

A jegyző által kiállított hatósági bizonyítvány alapján az egyetemes útdíjszolgáltató (Állami Autópálya Kezelő Zrt.) valamely ügyfélszolgálati irodájában az abban megjelölt útdíjköteles útszakaszokra díjmentes viszonylati jegyet állít ki, a kitöltött díjmentes viszonylati jegy kiállítási kérelem alapján.

A hatósági bizonyítvány kiállítása iránti eljárás illetékmentes.

Útdíj fizetése alóli mentesség iránti kérelem letölthető itt

Díjmentes viszonylati jegy kiállítási kérelem letölthető itt

Útdíjköteles utak térképe letölthető itt

Útdíjköteles utak listája letölthető itt

 

Kis segítség a kérelem kitöltéséhez (a gépjárművek díjkategóriái a következők):

J0 díjkategória: motorkerékpárok (nem kell rá elektronikus útdíjat fizetni)

J1 díjkategória: a legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű gépjármű és mindezek bármilyen vontatmánnyal is (nem kell rá elektronikus útdíjat fizetni)

J2 díjkategória: 3,5 t feletti kéttengelyes tehergépkocsik és valamennyi autóbusz

J3 díjkategória: 3,5 t feletti háromtengelyes tehergépkocsik és járműszerelvények

J4 díjkategória: 3,5 t feletti négy-, vagy több tengelyes tehergépkocsik és járműszerelvények

Helyünk a nagyvilágban

Testvértelepüléseink

Falugondnok Facebook oldala

Falugondnok Facebook oldala

Bag Wiki

Ország  Magyarország
Régió Közép-Magyarország
Megye Pest
Járás Aszódi
Jogállás nagyközség
Polgármester Jamrik László (független)
Irányítószám 2191
Körzethívószám 28

Véletlen kép a galériából

templomi_kpek_36_20151015_1108392178.jpg