A Magyar Közút Nonprofit Zrt. monori üzemmérnökségének szakemberei befejezték a Dózsa György út régóta kifogásolt szakaszának komplett felújítását.

(A fedlapok közötti szinteltérések remélhetőleg még korrigálásra kerülnek.) A mérnökség vezetőjétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az új burkolati jeleket az ősszel kiépítésre kerülő közlekedési jelzőlámpás csomópontnak megfelelő módon fogják majd felfesteni.

Mint ismert, a reggeli-délutáni csúcsidőben nagy problémát jelent az, hogy az M3-as autópályáról érkező forgalom - mivel nem tud szabadon kikanyarodni a Dózsa György útra - egészen az autópálya lehajtó sávjáig (illetve néha azon is túl) feltorlódik. Sokat segít, amikor ezekben az órákban rendőrök irányítják a forgalmat, de a végleges megoldást remélhetőleg az ősszel kiépített "intelligens" jelzőlámpa-rendszer fogja jelenteni. A lámpa érzékeli a feltorlódott kocsisor nagyságát, és e szerint fogja hosszabb-rövidebb időre beszabályozni az M3-as kihajtó felőli zöld jelzést.

Addig is mindenkit kérünk, hogy ne megszokásból vezessen, figyeljen oda majd a régitől némileg eltérően felfestett új útburkolati jelekre. A jelzőlámpák kiépítéséig a türelmüket és megértésüket kérjük!

Benedek Miklós
műszaki ea.


 

Kiegészítés...

Polgármester úr levélben fordult az illetékesekhez, melyben kérte, hogy történjen meg mégis az adott csomópont felülvizsgálata, és vizsgálják meg, hogy a lámpás kereszteződés megoldáson TÚL, nem lehetne-e egyúttal a plusz kanyarodósávot is megépíteni-e, amely ténylegesen megoldaná az összes forgalmi problémánkat. Sajnos levelünkre mind a mai napig válasz nem érkezett.

Magáról a jelzőlámpás csomópont kiépítéséről a területileg illetékes útkezelő mérnökségtől azt az újabb tájékoztatást kaptuk, hogy az "feltehetően idén ősszel elkészül, de elképzelhető, hogy pénzhiány miatt átcsúszik jövő év tavaszára".

Mint tudjuk, a remény hal meg utoljára...

2018.09.12.

Benedek Miklós
műszaki ea.

Helyünk a nagyvilágban

Testvértelepüléseink

Falugondnok Facebook oldala

Falugondnok Facebook oldala

Bag Wiki

Ország  Magyarország
Régió Közép-Magyarország
Megye Pest
Járás Aszódi
Jogállás nagyközség
Polgármester Jamrik László (független)
Irányítószám 2191
Körzethívószám 28

Véletlen kép a galériából

falukaracsony_2012_39_20121221_1011065360.jpg