Postai kézbesítési problémákkal kapcsolatos hivatalos panaszunkra érkezett válasz

Az utóbbi időkben talán minden bagi lakosnak feltűnt, hogy a postai küldeményeket, leveleket, újságokat, számlákat sokszor igen nagy késéssel kapja meg (ha megkapja egyáltalán). Egy csomó utcába például nem jutottak el a választási értesítők sem. Mindennek oka egyszerűen az, hogy amíg a 90-es években 4 +1 részmunkaidős postás jutott a bagi körzetekre, jelen pillanatban 2 postásnak kell ellátnia ugyanezt a feladatot. Így a hivatalos panaszunk nem ő ellenük irányult, akik télen-nyáron, hóban-esőben-tűző napon hordják a leveleinket, küldeményeinket (köszönet áldozatos munkájukért!), hanem a Magyar Posta vezetősége ellen, akik csodálkoznak azon, hogy a minimálbérhez közeli fizetésért miért nem jelentkeznek tömegével az emberek erre a nehéz fizikai munkára. Ez amúgy országos probléma.

Így szól a hivatalos válasz:

"Tisztelt Benedek Miklós!

Hivatkozva a 2018. március 29-én tett bejelentésére az alábbiakról tájékoztatjuk.

A küldemények postai átfutási idejére vonatkozó kötelezettségünket a társaságunk működését meghatározó jogszabályok előírásait követve rögzítettük a Postai szolgáltatások Általános Szerződési Feltételeink 11. pontjában. Ennek alapján a belföldi postai forgalomban a nem elsőbbségi levélküldemények legalább 85 %-át a feladást követő harmadik munkanap, 97 %-át a feladást követő ötödik munkanap végéig kézbesíteni kell vagy meg kell kísérelni azok kézbesítését.

Vizsgálatunk során megállapítottuk, hogy az Ön által kifogásolt területre érkező küldemények esetében előfordulhatott a jelzett időszakban az átlagosnál hosszabb postai átfutási idő.

Fontosnak tartjuk, hogy a küldeményeket a vállalt kötelezettségnek megfelelően ügyfeleink megelégedésére juttassuk el a címzettek részére. Panaszát követően a posta vezetőjét felkértük, hogy a jövőben a munkaszervezés során kiemelten figyelje a küldeményforgalom változását.

A történtek miatt szíves elnézésüket kérjük.

Tisztelettel:

Pintér-Móricz Ildikó

ügyfélszolgálati ügyintéző"

Helyünk a nagyvilágban

Testvértelepüléseink

Falugondnok Facebook oldala

Falugondnok Facebook oldala

Bag Wiki

Ország  Magyarország
Régió Közép-Magyarország
Megye Pest
Járás Aszódi
Jogállás nagyközség
Polgármester Jamrik László (független)
Irányítószám 2191
Körzethívószám 28

Véletlen kép a galériából

falukaracsony_2012_41_20121221_1444074007.jpg