Partnerségi egyeztetés a vasútvonal korszerűsítés miatt szükséges újabb településrendezési terv módosításával kapcsolatban.

A Bp. Rákos - Hatvan vasútfejlesztési project kiemelt beruházássá vált a 226/2015 (VIII. 7.) kormányrendelet alapján, így minden közreműködő félnek (közötte a bagi testületnek is) a beruházás előmozdítása érdekében a lehető legrövidebb időn belül meg kell hoznia a szükséges határozatait.

A vasút kivitelezési terveit a Rákos-Hatvan Konzorcium készíttette el, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából. Jelenleg a szükséges kisajátítási munkarészek készülnek. 2014-ben a vasútépítési engedélyezési terv szerinti felhasználandó területek beépültek az érintett XVII. kerület és a többi település településrendezési terveibe.

Szintén jelenleg befejezési fázisban van a vasútépítési- és a hozzájuk kapcsolódó útépítési kivitelezési tervek és esetenként a műszakilag indokoltan szükségessé vált újabb területek igénybevétele.

A 2014-ben jóváhagyott településrendezési tervi módosítások a vasútépítési engedélyezési tervek alapján készültek. A 2016-ban elkészült módosított tartalmú kivitelezési tervek és az időközben lefolytatott műszaki felülvizsgálat eredményeként esetenként ismét módosítani kell a hatályos rendezési terveket.

Bag települést jelentős mértékben érinti a módosítás, mert elmarad a Rákos - Hatvan és Aszód - Balassagyarmat vasútvonal új nyomvonalra történő átépítése az Aszóddal szomszédos területrészeken, és elmarad a nagyméretű ívkorrekció (a vasút nagyjából a mostani nyomvonalán fog futni).

A módosításokat a mellékelt telepítési tanulmánytervben részletesen tartalmazza.

Telepítési tanulmányterv

SZT módosítás

TSZT módosítás

A módosítással érintett szakaszok kialakítását a településrendezési tervekbe ismét át kell vezetni. A tervek elkészítését a NIF Zrt. finanszírozza, tervezőként pedig az A.D.U. Építész Iroda Kft.-t (1111 Budapest, Kruspér u. 1/C., képviseli: dr. Gajdos István okl. építészmérnök, ügyvezető) bízta meg. A kiemelt beruházási besorolás miatt mód van a rendezési terv gyorsabb, tárgyalásos eljárás keretében történő lebonyolítására, a 314/2012 (XI. 8.) kormányrendelet 42.§ alapján.

A terv készítése a partnerségi egyeztetés szakaszába ért. A fenti  pdf formátumban letölthetik, illetve megtekinthetik a terv szöveges anyagát, és a két átnézeti helyszínrajzot.

Kérjük, hogy akinek bármilyen észrevétele, hozzáfűznivalója van, vagy csak bővebben szeretne tájékozódni a vasútfejlesztési project, vagy az ehhez kapcsolódó településrendezési terv módosításával kapcsolatban, az munkaidőben keressen fel akár személyesen a hivatalban, akár telefonon, esetleg e-mail-en!

A partnerségi egyeztetés határideje 30 nap, azaz legkésőbb 2017. július 31-ig várom az észrevételeket, javaslatokat!

Természetesen a projecttel kapcsolatos tájékoztatás céljából ezen időpont lejárta után is szívesen állok az Önök rendelkezésére.
 
Az elérhetőségeim:
Benedek Miklós műszaki előadó
2191 Bag, Szent Imre út 52. (Bag Polgármesteri Hivatal)
+36-30-667-25-40
06 (28) 504-135
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Várjuk észrevételeiket, javaslataikat!
Bag, 2017. 06. 29.

Bag Wiki

Ország  Magyarország
Régió Közép-Magyarország
Megye Pest
Járás Aszódi
Jogállás nagyközség
Polgármester Jamrik László (független)
Irányítószám 2191
Körzethívószám 28

Véletlen kép a galériából

templomi_kpek_76_20151015_1314974188.jpg